Gumiabroncsok

Gumiabroncs vásárlás

Gumiabroncs vásárláskor a legszükségesebb tudnivaló a pontos méret. Az erre vonatkozó információkat megtalálhatjuk autónk gépkönyvében, a tankajtó belsejében, vagy a vezető oldali ajtó nyílásában. A gumiabroncsokon látható nemzetközi jelölésekről részleteket ITT találhatnak. Más-más gumiabroncs szükséges télen illetve nyáron és más-más tulajdonságokkal kell bírnia egy személyautó, kisteher vagy terepjáró abroncsnak. A használatából adódóan egy kisteher abroncsnak nagyobb teherbírásúnak kell lennie, míg egy terepen használt autónak különleges, terepre való mintázattal kell gumit választani stb. A nyárigumi nyáron, a téligumi télen ad jobb, biztonságosabb tapadást a négyévszakos guminál. Érdemes tudni, hogy télen a nyárigumi kifejezetten balesetveszélyes, mert szinte teljesen elveszti a tapadását, nyáron pedig a téligumi nem ajánlott, mert óriási luxus, hisz akár pár ezer kilométer alatt elkophat. Téli szezonban utazás előtt tájékozódjunk a környező országokban érvényes téli közlekedési szabályokról. Az EU néhány, hazánkat környező országainak szabályairól ITT tájékozódhatnak.
Gumiabroncsokat többféle minőségi kategóriában és különböző gyártóktól lehet vásárolni. Hogy Önnek éppen melyikre lenne szüksége? A kérdés eldöntésében szakértő munkatársaink tanácsadással segítenek. Üzletünk állandó készlettel rendelkezik a különféle méretű személy, kisteher, és terepjáró abroncsokból. Az egyes méreteknél több gyártó termékét is tartjuk. További igények esetén rendelésre, rövid határidővel beszerezzük a gumiabroncsokat Ügyfeleink részére. További szolgáltatásainkról részleteket ITT találhatnak.

A gumiabroncs szerkezete

A gumiabroncs szerkezeteKülső megjelenése alapján azt hihetnénk, hogy az autók, motorok gumiabroncsa kizárólag gumiból készül, noha valójában négy fő összetevőjük van: gumi, kordszövet, vegyi anyagok és fém. Mindegyik egy-egy speciális feladatot lát el, és ezek együttesen adják a gumiabroncsoktól megkívánt tulajdonságokat. Napjaink tipikus – radiál –gumiabroncsának kb. 70%-a kőolajból nyert szintetikus gumi polimer. Kívülről természetesen a gumit látjuk, amely a futófelületet és az oldalfalakat alkotja, anyagába azonban más vegyi anyagokat is kevernek. Belülről a gumiabroncs szilárdságát a vázszerkezete adja, amelyet elsősorban szövet-textilbetétek és gumírozott kordszövet régegek alkotnak, de a nagyobb igénybevételű abroncsok acél betéteket is tartalmaznak. A gumiabroncsot a nagy szakítószilárdságú, gumibevonatú acélszálakbóá álló, úgynevezett peremhuzal karikák szorítják biztonsággal a keréktárcsához.

A gumiabroncsot vegyi összetevői teszik ellenállóvá az elhasználódással, a hővel és az öregedéssel szemben. De ugyanezek a vegyi anyagok biztosítják a gumiabroncs kopásállóságát, tapadási tulajdonságait. A gumihoz kevert összetevő és vegyi anyagok típusa és mennyisége attól függ, hogy a gumiabroncs melyik részén használjuk ezeket . A gumiabroncs két alapvető részből áll: a futófelületnek – amely az úttal közvetlenül érintkezik – kell biztosítania a megfelelő tapadást, miközben ellenállónak kell lennie a kopással szemben. A másik alkotóeleme a karkasz, vagyis a gumiabroncs vázszerkezete, amely a gumiabroncs szilárdságát és rugalmasságát biztosítja.

Forgalmazott gumimárkáink:

Forgalmazott gumiabroncs márkák

* -al jelölt mezők kitöltése kötelező